Dalyan Köfte 4 Kişilik


Dalyan Köfte 4 Kişilik

Malzemeler:

  • 400 Gr. Az yağlı kıyma
  • 1 Büyük kuru soğan
  • 1 Defne yaprağı
  • 1 İri diş sarımsak
  • 1 Yumurta
  • 1 dilim ufalanmış  ekmek içi
  • 150 gr Tereyağı. sıvı yağ
  • 1 Çay kaşığı karabiber. 1 ç. k. kimyon. 1 ç. k. kırmızı toz biber. 1 ç. k. nane. 1 ç. k. kekik. tuz

İç Malzemesi:

  • 2 Yemek kaşığı haşlanmış bezelye
  • 2      '             '              '              patates
  • 2     '              '              '              havuç

Dış Malzemesi:

  • 1 Yumurta akı

Yapılışı:

Önce soganı dograyıp.  sıvı yağda  defne yaprağı ile kavuralım ve soğumaya bırakalım.  Defne yapraoını çıkaralım. Soğuyan soğanları ve diğer köftelik malzemelerimizle beraber  güzelce yoğuralım. Yağlı kağıda serelim. 1 parmak kadar olacak şekilde yayalım. Ortasına iç malzemeyi koyalım. Yağlı kağıt yardımıyla yuvarlayalım. Tepsiye koyalım. Köftenin etrafına tereyağ parçaları koyalım.
Üstüne çatlamasını önlemek için yumurta akını sürelim. Yine çatlamasını önlemek için 160 veya 180 derecede daha önceden ısıttığımız fırına  otra bölümüne koyalım. Yaklaşık 30 dakikada pişebilr. Arada  fırını açıp eriyen tereyağını köftelerin üzerinden gezdirelim.
Köfteyi sade sunmak istemiyorsanız  az patates kızartıp azda domates rendesi ile sos yapabilirsiniz.

                                                                                                                22-7-2014     ^_^

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuru Fasulye Hakkında Bilgi ve Öneriler

Mercimek Çorbası 4 Kişilik

Kuru Fasulye Yemeği 4 kişilik