Evde Künefe Yapımı 4 Kişilik


Evde Künefe Yapımı 4 Kişilik

 Sıcak tüketilen bir gıdadır.

Evde Künefe Yapımı 4 Kişilik



EVDE KÜNEFE YAPIMI 4 KİŞİLİK



Malzemeler:
  •  250 gr yaş kadayıf
  • 100 gr eritilmiş terayağ
  • 175 gr tuzsuz peyniri
Şerbet:
  • 1.5  su bardağı şeker
  • 1.5   "       "          su
Yapılışı:

    Şerbeti önden hazırlayıp  ılıtın.Tel kadayıfları elimizle tiftelim. Eritilmiş tereyağını üzerine serpip harmanlayalım. Kadayıfları ikiye ayıralım. Yağlanmış  tepsiye bir  bölümünü eşit yayarak üstüne bastıralım. Peynirimizide kadayıfların üstüne  serpeliyelim. En üste  de kalan kadayıfları yerleştirip tekrar bastıralım. Eteşin üzerinde çevire çevire pişirelim. 10 dakikada  altı,10 dakikada üstü kızarıyor  başından ayrılmayın. Altı kızardımı  alt üst edelim. Diğer yönünüde kızarttıkmı, künefe sıcak,  şerbet ılık dökelim.Şerbetini  çektimi  sıcak servis edelim.                                                                     ^_^        11_03_1014

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuru Fasulye Hakkında Bilgi ve Öneriler

Mercimek Çorbası 4 Kişilik

Kuru Fasulye Yemeği 4 kişilik