Pirinç Pilavı 4 Kişilik

   PİLAV 4 KİŞİLİK

Malzemeler:
  • 2 Su bardağı baldo pirinç  ( 20 dakika ılık suda ıslatılmış)
  • 2 Yemek kaşığı arpa şehriye
  • 3-4 kaşık sıvı yağ 
  • 3 su bardağı sıcak su  (tavuk veya et suyuda olabilir)
  • 1-2 damla limon suyu  (parlak olması için)
  • Tuz
Yapılışı:

Pirinçleri yıkayın. Önce şehriyeleri kavurun.  Altın sarısı oldumu kavurma işlemi yeterli. Pirincin kırılmaması için, tuzla birlikte  atıp kavurmaya devam edin. Yıkadığımız pirincin suyu hiç kalmamalı ki tane tane olabilsin. Sıcak suyu ve bir kaç damla limon suyunu da ilave edin.  Bir iki taşım kaynadımı altını kısın. Piştimi kaşığı pilava batırın dik duruyorsa tamamdır. Pilavı bu aşamada karıştırmayın. Yoksa yapış yapış olabilir. Üstüne peçete örtüp kapağını kapatın, 15-20 dakika demlenmeye bırakın.
Pirinç  bol yağlı ve kısık ateşte güzel pişer. Afiyet olsun      2-6-2014        ^_^
                                                                                                   

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuru Fasulye Hakkında Bilgi ve Öneriler

Mercimek Çorbası 4 Kişilik

Kuru Fasulye Yemeği 4 kişilik