Ocakta Çizkek 4 Kişilik
Bazı öğrenci evlerinde fırın olmayabilir düşüncesiyle bu tarifi yazdım
.
Not:
Krema yapmak zor geliyorsa, krema yerine, vanilyalı pudding yapabilirsiniz. O zaman pudding içine 1 yumurta sarısı koyarak pişirin. Sosu kan portakalı ile yaptım. Renklendirici kullanmadım. Daha önceden bol miktarda kan portakalı aldım. Portakalları sıkıp sularını küçük kaplara döküp difirize koydum.
Ocakta Çizkek 4 Kişilik
.
Krema:
- 1.5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 tatlı kaşığı tepeleme nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 500 gr labne peyniri
- 1 paket bisküvi
- 3 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
- 1 bardak su
- 1/2 su bardağı meyve suyu (portakal, mandalin veya nar olabilir)
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
Taban: Bisküvileri rondadan geçirin. Eritilmiş tereyağını üzerine gezdirip harmanlayın. 23 cm lik kelepçeli kalıbınız varsa bu kalıbın içinde hazırlayabilirsiniz. Kelepçeli kalıbınız yoksa 23 cm lik derin bir kabı sitreçle kaplayın. Bisküvileri bunun içine döküp üstünde iyice bastırıp düzleyin.
Krema. Tencereye sütü, unu, nişastayı, şekeri ve yumurta sarısını koyun. Önce tel çırpıcı ile çırpın. Sonra sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Koyulaşınca ateşten alın. Labne peynirini içine atıp iyice karıştırın. Bisküvinin üzerine döküp buzdolabına koyun.
Sos. Küçük bir tencereye suyu, nişastayı , meyva suyunu ve şekeri koyalım. TeL çırpıcı ile sürekli karıştırarak sosumuzu pişirelim. Koyulaşınca ateşi kapatalım. Buzdolabındaki çizkekimizin üzerine döküp, streç ile üstünü örtelim. Tekrar buzdolabına koyalım .5-8 saat arası bekledikten sonra başka bir kaba tersdüz ederek çıkarın. Sitreci çıkartıp tekrar servis tabagına ter düz edelim. ^_^ 23-03-2014
Yorumlar
Yorum Gönder