Kuru Fasulye Pilakisi 4 Kişilik



kuru fasulye piyazı

Çocukken bize hep " yemekten sonra ya kırk adım at, yada sırt üstü yat" derlerdi. O zamanlar çocuğuz,  manasını anlamıyorduk. Sorduğumuzda da " hasta olmazsınız" denirdi. 

Yemekten sonra bedenin tüm enerjisine sindirim organlarının ihtiyacı vardır. Vucudumuz bu enerjiyi,  kaslara, beyne ve sindirim sistemine gönderirken, fiziksel ve zihinsel olarak yorulur. Sindirim sistemi  çalışırken, bir hayli efor sarfeder.  Bu eforun üstüne,  egzersiz  hareketleri  yaparsak, sindirim sistemimiz için gerekli olan enerjiyi harcamış oluruz. Sindirim zorlaşır. Bir çok hastalığa davetiye göndermiş oluruz.

Aynı şekilde ,yemekten sonra uyumakta zararlıdır. Uyku vucudu tembelleştirir. Dolayısıyla, iç organlarımız da tembelleşir. Yiyecekler rahat sindirilmez. Sindirilemeyen yiyecekler mide rahatsızlıklarına,   bağırsakların iltihaplanmasına sebeb olur.

Bizim evde, 40 adım oturma odasından mutfağa gidip geri dönmek kadardır. Yemek sonrası sakın yürüyüşe çıkmayın. Kuru fasulyenin hazmı zor iken, ne yemek sonrası egzersiz yapıp vucudu daha fazla yoramalı, ne de uyuyup sindirimi zorlaştırmalıdır. Yapılacak en iyi şey yanlızca dinlenmektir.

Egzersiz yapmak istiyorsanız , yemekten sonra en ideal saat, yağsız yemek yediyseniz 2, yağlı yediyseniz 3 saat sonrasıdır.




KURU FASULYE PLAKİSİ



Pilakinin özelliği, soğan, sarımsak, patates, havuç , maydonoz  ve  zeytinyağı  kullanılmasıdır. Kendi suyu ile piştiğinden,  az sulu bir yemek olur. Su kaybını önlemek için kısık ateşte pişirilir. Domates ve salça kullanılmaz. Beyaz renkte olur. Soğuk yenir. Görsel olarak beyaz rengi iştah açıcı bulmadığım için,  domates ve salça kullanacağım. 1 kesme şeker atarsanız daha lezzetli olur.





Malzemeler:
  • 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 2 adat soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kesme şeker
  • 1 avuç maydonoz
  • zeytin yağı ve tuz
Yapılışı:

Soğanı kavurun, sarımsağı bir kaç parçaya bölüp atın. Kübük doğranan patetes ve havucu eklenip biraz  karıştırın. Salça ve ardından domates rendesini atıp az daha kavurun. Haşlanmış fasulyeyi, şeker ve tuzu ilave edin. Çok az sıcak su koyup kısık ateşte pişirin. Soğuyunca maydonoz ile servis yapın.
                                                                                                                                  ^-^
                                                                                                                                 18-02-2014

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuru Fasulye Hakkında Bilgi ve Öneriler

Mercimek Çorbası 4 Kişilik

Kuru Fasulye Yemeği 4 kişilik