Salça nasıl yapılır ve saklanır


Lezzetli Salça Nasıl yapılır ve 2-3 Yıl Bozulmadan Nasıl Saklanır?

 Ölçü: 3 kasa domatese 1 çuval salçalık kırmızı biber alın. Temizleyip doğradıktan sonra bunları harmanlayın, torbalara veya bidonlara koyun. 3-4 gün bekletip üste biriken suyunu süzüp,  ister kevgirden, isterseniz salça makinasından geçirin.

Salçanıza ağız tadınıza göre salamuralık tuz koyun ve  karıştırın,  kaplara boşaltın. Güneşe koyup yavaş yavaş güneşte pişmeye bırakın. 1 hafta sabah ve akşam karıştırın.  Güneşte pişen salçanın içine zeytin yagı boca edin. İyice yağı yedirmeye çalışın. Öyle olacak ki zeytin yağını kussun.

Saklanacak kaplara alıp güneş görmeyen serin yerde tadı bozulmadan 3-4 yıl kullanabilir.

NOT:1 Kasa da yaklaşık 30 kilo domates vardır. 1 çuval biberde 25 kilo kadar olur. Tepsileriniz emaye olmalı. 3 gün gibi kısa bir sürede kuruyan salça güzel olmaz. Tadı sanki pişmemiş çiğ kalmış yemek gibi kötü olur. Saklanacak kaplar nekadar küçük olursa okadar kullanımı kolay olur. Zeytin yağın dışında başka yağ kullanmayın. 5 kilo salçaya neredeyse 3 kilo zeytinyağı gider.
                                                                                             
                                                                                                      20-12-2014       ^_^

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuru Fasulye Hakkında Bilgi ve Öneriler

Mercimek Çorbası 4 Kişilik

Kuru Fasulye Yemeği 4 kişilik