Bamya Yemeği (kızartarak ve fırıda pişirilerek)4 Kişilik


Kızartarak Yapılan  Bamya Yemeği 4 Kişilik

Bamyayı kızartmadaki maksat,  yapışkan sıvısını salmasını engellemektir. Ben difirize kızartarak koyuyorum.

Malzemeler:

750 Gr Bamya
250 Gr Kıyma  (olması şart değil)
4 Domates  ( Yemeklik doğrayın)
1 İri soğan   (         "                 "         )
2 Biber          (        "                  "        )
1 Tatlı kaşığı salça
1  Çay kaşığı fesleğen 
Tuz


Yapılışı:

İlk olarak bamyaların yıkanması gerekir. Başlarını temizleyip sonra yıkamağa kalkarsanız maalesef  yapışkan sıvısı akıyor.Yıkann bamyaların suları süzülüp az kurudumu  baş kısımlarını temizleyin. Bamyalarınız büyük ise ikiye üçe bölebilirsiniz. Kızartma yapar gibi bütün bamyaları yağda kızartın. Az kızarması yeterli olur. Kızartılan bamyaları kağıt peçete üstüne koyup yağın süzülmesini sağlayın.

Bu arada soğanı biberi birlikte kavurun. Kıyma kullanacaksanız  onuda ilave edip kavurma işlemine devam edin. Kavrulan malzemeye salçayı koyup karıştırın. En son domatesleri  ilave edip pişirin. Tuzunu ve baharatını atıp karıştırın.

İster tepsiye koyup fırında pişirin. (Fırında daha lezzetli oluyor.)  İsterseniz tencerede ocakta pişirin. Bamyanın cinsi ve tazeliğine göre pişme süreci, 8_20 dakika  arası sürebilir. Çabuk pişeceği için başından ayrılmayın.                                                                                              19.10.2014       ^_^

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuru Fasulye Hakkında Bilgi ve Öneriler

Mercimek Çorbası 4 Kişilik

Kuru Fasulye Yemeği 4 kişilik