Ev Yapımı İskender Kebab 4 Kişilik Kıyma İle




EV YAPIMI İLE İSKENDER KEBAB 4 KİŞİLİK, KIYMA İLE


Malzemeler:

  • 1/2 Kg Az yağlı kıyma
  • 3 yemek kaşığı irmik yada ince köftelik bulgur
  • 3 " " yoğurt
  • 1 " " tereyağı
  • 1 Tatlı kaşığı kekik
  • 1 büyük sogan
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı biber slçası
  • 1 çay kaşığı domates salçası (sos için)
  • Tuz

yapılışı:

Kıyma ve diğer malzemeleri robottan geçirin. İyice robotta yoğrun. Eti alıp önce buzdolabında 1 saat dinlendirin. Sonra uzun  bir  kaba sitreç yayın. Aralarında boşluk kalmayacak şekilde kıyma harcını koyup iyice  sıkıştırın. Sitreci üstüne örtüp kapağını kapatın. Derin dondurucuda donmaya bırakın. kullanmadan 5-6 dakika önce çıkartıp oda ısısında bekletin.
İnce dilimler halinde kesin . Bir kaba ekmek dilimleri ( pide) koyun üzerine dilimlediğimiz dönerleri serpin. Önceden  yüksek derecede ısınan (250 derecede) fırının en üstünde ızgara olacak şekilde koyup, pişirin. (fırın kapağı aralık kalmalı) Döner  1-2 dakika içinde pişeceği için lütfen  fırınıın yanından ayrılmayın^^
Salçayı tereyağda kavurup az sulandırın. Kebabımızın üzerıne yoğürdu ve salça sosunu dökün.
^_^ 26-8-2014

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuru Fasulye Hakkında Bilgi ve Öneriler

Mercimek Çorbası 4 Kişilik

Kuru Fasulye Yemeği 4 kişilik