EZO GELİN ÇORBASI 4 KİŞİLİK
Malzemeler:
- 1 Su bardağından bir parmak az kırmızı mercimek
- 1 Yemek kaşığı ince bulgur
- 1 " " Pirinç
- 1 " " Tel şehriye
- 1 " " Salça
- 1 Soğan
- 1 Tatlı kaşığı kuru nane
- 1 Çay kaşığı kimyon, defne yaprağı, pul biber ve tuz
- 5 Bardak su ( veya et suyu)
- Yağ
- Limon
Yapılışı:
Soğanı minik minik doğrayıp, yağda kavurun. Pul biberi ve salçayı ilave edip bir kaç dakika daha kavurun. Suyu, mercimeği, bulguru, tel şehriyeyi, kimyonu, tuzu ve defne yaprağını atıp, pişmeye bırakın. Ateşten indirmeden önce kuru naneyi atıp bir kaç dakika kaynattıktan sonra, defne yaprağını çıkarıp ocağı kapatın. Limon dilimleri ile servis yapın. ^_^ 2-5-2014
Yorumlar
Yorum Gönder