Dalyan Köfte 4 Kişilik
Dalyan Köfte 4 Kişilik
Malzemeler:
- 400 Gr. Az yağlı kıyma
- 1 Büyük kuru soğan
- 1 Defne yaprağı
- 1 İri diş sarımsak
- 1 Yumurta
- 1 dilim ufalanmış ekmek içi
- 150 gr Tereyağı. sıvı yağ
- 1 Çay kaşığı karabiber. 1 ç. k. kimyon. 1 ç. k. kırmızı toz biber. 1 ç. k. nane. 1 ç. k. kekik. tuz
İç Malzemesi:
- 2 Yemek kaşığı haşlanmış bezelye
- 2 ' ' ' patates
- 2 ' ' ' havuç
Dış Malzemesi:
- 1 Yumurta akı
Yapılışı:
Önce soganı dograyıp. sıvı yağda defne yaprağı ile kavuralım ve soğumaya bırakalım. Defne yapraoını çıkaralım. Soğuyan soğanları ve diğer köftelik malzemelerimizle beraber güzelce yoğuralım. Yağlı kağıda serelim. 1 parmak kadar olacak şekilde yayalım. Ortasına iç malzemeyi koyalım. Yağlı kağıt yardımıyla yuvarlayalım. Tepsiye koyalım. Köftenin etrafına tereyağ parçaları koyalım.
Üstüne çatlamasını önlemek için yumurta akını sürelim. Yine çatlamasını önlemek için 160 veya 180 derecede daha önceden ısıttığımız fırına otra bölümüne koyalım. Yaklaşık 30 dakikada pişebilr. Arada fırını açıp eriyen tereyağını köftelerin üzerinden gezdirelim.
Köfteyi sade sunmak istemiyorsanız az patates kızartıp azda domates rendesi ile sos yapabilirsiniz.
22-7-2014 ^_^
Yorumlar
Yorum Gönder