Karnıbahar Kebabı 4 Kişilik
Karnıbahar Kebabı 4 Kişilik
Köftesi için malzemeler
- 200 Gr kaşar peyniri
- Maydonoz, dereotu, nane, 4 tane taze soğan
- Karabiber,kimyon,kuru nane, Pulbiber, tuz
- 1 Minik karnıbahar
- 1Su bardağı ince bulgur
Sos
- 1/2 Bayat ekmek (küçük ve kübük doğranmış)
- 1 Kgr yoğurt
- 1 Yemek kaşığı salça
- 1 İri domates
- 4 Tane sivri biber
Yapılışı:
Karnıbaharı temizleyıp parçalayın. Brokoli haşlar gibi 6_7 dakika haşlayın. Suyunu dökün. Karnıbaharı çatalla ezin. Çok soğumasına müsade etmeden bulguru ilave edin. Bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurun. Hamurun sert olması gerekir. Kaşarpeyniri ve diğer malzemeleri kendi ağız tadınıza göre ekleyin. Hepsini harmanlayıp iri köfteler yapın. 16 Tane köfte çıkıyor. Yağda kızartın.
Kübük kesilen ekmekleri yağda az kavurun tabaklara bölüştürün. Üstüne yoğurd dökün. Salçayı yağda kavurup çok az sulandırın. Salçayıda yoğurdun üstüne gezdirin. 4 Tane k öfte koyun.Domatesi önce ikiye bölüp, sonra onları dilimleyin. Domates ve biberi ister yağda azcık kızartın, isterseniz çiğden servis yapın. 13_12_2014 ^_^
Yorumlar
Yorum Gönder