Bamya Yemeği (kızartarak ve fırıda pişirilerek)4 Kişilik
Kızartarak Yapılan Bamya Yemeği 4 Kişilik
Bamyayı kızartmadaki maksat, yapışkan sıvısını salmasını engellemektir. Ben difirize kızartarak koyuyorum.
Malzemeler:
750 Gr Bamya
250 Gr Kıyma (olması şart değil)
4 Domates ( Yemeklik doğrayın)
1 İri soğan ( " " )
2 Biber ( " " )
1 Tatlı kaşığı salça
1 Çay kaşığı fesleğen
Tuz
Yapılışı:
İlk olarak bamyaların yıkanması gerekir. Başlarını temizleyip sonra yıkamağa kalkarsanız maalesef yapışkan sıvısı akıyor.Yıkann bamyaların suları süzülüp az kurudumu baş kısımlarını temizleyin. Bamyalarınız büyük ise ikiye üçe bölebilirsiniz. Kızartma yapar gibi bütün bamyaları yağda kızartın. Az kızarması yeterli olur. Kızartılan bamyaları kağıt peçete üstüne koyup yağın süzülmesini sağlayın.
Bu arada soğanı biberi birlikte kavurun. Kıyma kullanacaksanız onuda ilave edip kavurma işlemine devam edin. Kavrulan malzemeye salçayı koyup karıştırın. En son domatesleri ilave edip pişirin. Tuzunu ve baharatını atıp karıştırın.
İster tepsiye koyup fırında pişirin. (Fırında daha lezzetli oluyor.) İsterseniz tencerede ocakta pişirin. Bamyanın cinsi ve tazeliğine göre pişme süreci, 8_20 dakika arası sürebilir. Çabuk pişeceği için başından ayrılmayın. 19.10.2014 ^_^
Yorumlar
Yorum Gönder