Ev Yapımı İskender Kebab 4 Kişilik Kıyma İle
EV YAPIMI İLE İSKENDER KEBAB 4 KİŞİLİK, KIYMA İLE
Malzemeler:
- 1/2 Kg Az yağlı kıyma
- 3 yemek kaşığı irmik yada ince köftelik bulgur
- 3 " " yoğurt
- 1 " " tereyağı
- 1 Tatlı kaşığı kekik
- 1 büyük sogan
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı biber slçası
- 1 çay kaşığı domates salçası (sos için)
- Tuz
yapılışı:
Kıyma ve diğer malzemeleri robottan geçirin. İyice robotta yoğrun. Eti alıp önce buzdolabında 1 saat dinlendirin. Sonra uzun bir kaba sitreç yayın. Aralarında boşluk kalmayacak şekilde kıyma harcını koyup iyice sıkıştırın. Sitreci üstüne örtüp kapağını kapatın. Derin dondurucuda donmaya bırakın. kullanmadan 5-6 dakika önce çıkartıp oda ısısında bekletin.
İnce dilimler halinde kesin . Bir kaba ekmek dilimleri ( pide) koyun üzerine dilimlediğimiz dönerleri serpin. Önceden yüksek derecede ısınan (250 derecede) fırının en üstünde ızgara olacak şekilde koyup, pişirin. (fırın kapağı aralık kalmalı) Döner 1-2 dakika içinde pişeceği için lütfen fırınıın yanından ayrılmayın^^
Salçayı tereyağda kavurup az sulandırın. Kebabımızın üzerıne yoğürdu ve salça sosunu dökün.
^_^ 26-8-2014
Yorumlar
Yorum Gönder